Anti Štrbiću Fulinu uručeno visoko priznanje Hrvatske obrtničke komore

0

Na svečanoj Akademiji povodom Dana Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu je 02. srpnja 2024. Anti Štrbiću, poznatom ugostitelju iz Ploča, uručena Plaketa “Zlatne ruke” s pisanim priznanjem.

Gospodin Ante Štrbić Fulin  prvi je predsjednik Udruženja obrtnika Ploča, a bio je član Upravnog odbora ovog Udruženja u četiri mandata.

Sudjelovao je i u radu Obrtničke komore Dubrovačko neretvanske županije gdje je bio dopredsjednik Obrtničke komore županije i član Upravnog odbora u dva mandatna razdoblja. Gospodin Štrbić je bio i predstavnik Obrtničke komore Dubrovačko neretvanske u Skupštini Hrvatske obrtničke komore. Vrlo aktivan je bio i u radu ceha ugostitelja, te je i u cehovima obnašao vodeće funkcije, javlja Dubrovacki vjesnik

Bio je vrlo aktivan u strukovnom obrazovanju jer je bio član komisija za majstorske ispite i za ispite o stručnoj osposobljenosti, a kroz njegov lokal prošlo je mnoštvo učenika koji danas rade u struci ili vode vlastite obrte.

Gospodin Ante Štrbić sudionik je Domovinskog rata čiji je kraj dočekao sa činom poručnika. Dobio je Spomenicu domovinske zahvalnosti, a član je i braniteljske udruge gdje je jedno vrijeme bio dopredsjednik.

Prvi restoran „Teta Olgu” otvorio je 24.12.1974. godine te uskoro obilježava pedeset godina rada u obrtništvu. Nakon toga slijedile su razne lokacije i poslovni prostori da bi na kraju Ante kupio vlastiti poslovni prostor i otvorio poznati lokal „Fulin” smješten na pločanskoj rivi. Radi se o uglednom obrtniku sa iznimnim poslovnim rezultatima koji redovno ispunjava sve poslovne obaveze. Njegov restoran je uvijek predstavljao mjesto visoke kvalitete usluge i mjesto ugodnog ambijenta.

Ante Štrbić dobitnik je mnogih priznanja za svoj rad: Nagrada grada Ploča za životno djelo, Priznanje Udruženja obrtnika Ploča, Povelja Obrtničke komore Dubrovačko neretvanske županije, Priznanje 116 brigade i mnoga druga.Treba naglasiti kako je gospodin Štrbić svoju zasluženu mirovinu zamrznuo da bi i dalje vodio svoj uspješni restoran. Cijeli svoj radni vijek proveo je u svoj radnji bez ijedne mrlje na karijeri. Sada nakon toliko godina gospodin se nalazi pred zasluženom mirovinom te smatramo kako je u idealan izbor za ovo visoko priznanje Hrvatske obrtničke komore

Gospodin Štrbić obnašao je mnoge volonterske dužnosti u Pločama. Tako je bio: dugogodišnji predsjednik Turističke zajednice grada Ploča, predsjednik vijeća Pučkog učilišta, predsjednik NK Jadran, dopredsjednik RK Dalmatinke itd.. Kako sam kaže u svom radnom vijeku obnašao je 27 volonterskih dužnosti u Pločama i županiji.

Anđelka Kelava/Dubrovacki vjesnik

Share.

About Author

Comments are closed.