Metković: Graničnom i prometnom kontrolom pronađeno oružje

0

Graničnom kontrolom pronađeno oružje kategorije “D” pogodno za nanošenje ozljeda, dok je prometnom kontrolom pronađeno lovačko oružje koje se neadekvatno prenosilo van lovišta ili strelišta

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski službenici Postaje granične policije Metković na MCGP Metković, prilikom izlaska iz Republike Hrvatske izvršili kontrolu osobnog vozila njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao  26-godišnji njemački državljanin.
Tijekom granične kontrole u osobnom vozilu je pronađen jedan pištolj u kojem se nalaze dva naboja (ampule) s nadražujućom tvari i s laserom koji spada u kategoriju oružja „D“.
Oružje je privremeno oduzeto, budući se radi o oružju kategorije „D“ pogodno za nanošenje ozljeda, a način i okolnosti nošenja tog oružja su ukazivali da ih posjeduje kako bi bili uporabljeni za napad ili nanošenje ozljeda. Njemačkom državljaninu je  izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 130 eura, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Isto tako, policijski službenici Policijske postaje Ston su provodeći kontrolu prometa dana 08.lipnja 2024. godine na cesti D-8 u mjestu Doli zaustavili osobno vozilo splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin, te su kod istog pronašli lovački pištolj sa 7 kom pripadajućeg streljiva i oružani list.
Navedeno oružje, pripadajući spremnik i pripadajuće streljivo je sukladno članku 72. stavak 2. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja privremeno oduzeto od hrvatskog građanina budući isti navedeno oružje nije van lovišta odnosno strelišta prenosio u odgovarajućoj navlaci ili kovčegu, čime je počinio prekršaj iz članka 35. stavak 8. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana kažnjiv po članku 72. stavak 1. točka 14. istog zakona

PU dubrovačćko-neretvanska

Share.

About Author

Comments are closed.