Lorine praline od smokve osvajaju Ameriku, a pesto od češnjaka kralj je svake trpeze
Čim se prve suhe smokve osuše, Lora kreće s izradom svojih pralina, kojoj baza je suha smokva, ali u samo punjenje ide i dehidrirana jagoda posebno sljubljena s još nekoliko vrsta suhog voća. Praline su tek jedna delicija iz bogatog asortimana obiteljskog gospodarstva Mihaljević
Lora Mihaljević za sebe voli reći da je profesorica hrvatskog jezika i književnosti po diplomi, a poljoprivrednica u nastajanju po životnom opredjeljenju. A sklonost poljoprivredi pokazuje i suprug Davor, voditelj radne jedinice u Komunalnom održavanju i ljubitelj ‘polja dide svoga’.
Upravo je Lora podržala suprugovu želju da “se vrati” na obiteljska polja u Dusini. Mihaljevića polja brzo su se pokazala kao recept za zdrav život uz nešto više prihoda za obiteljski budžet.
I tako je začet OPG Lozo u mjestu pokraj Vrgorca, mjestu odakle su Davorovi korijeni. Zemlju u dolini dao im je u dugogodišnji najam Davorov rođak Ante koji je od početka podupirao njihove poslovne ideje. OPG je nazvan po Davorovu pradjedu Jozi, radišnom težaku koji je znao po cijeli dan klečeći okopavati trsove loze ručno, kao pravi začetnik ekološkog ‘obračuna’ s korovom.
Ponos dida Loze
Lora i Davor pošli su stopama Loze, povratnika iz Australije gdje je otišao trbuhom za kruhom. Potpora je stigla i od Davorova oca Joze, a bodrio ih je od prvog dana i barba Ante Gajtić koji im je za poljoprivredu ustupio skladišni prostor mjesto gdje i danas predahnu kad se umore od zemljoradnje…
Cijeli tekst o svestranoj profesorici Lori Mihaljević uskoro na Dubrovački vjesnik i Slobodna Dalmacija!