U organizaciji Udruge Maškadur iz Opuzena, ovog vikenda, od 16. do 18. studenog, se organiziraju peti Dani jegulje u dolini Neretve. Uz prigodnu manifestaciju u Opuzenu, neretvanski restorani nudit će posebne menije sa specijalitetima od jegulje po 100 kuna, uz vrhunsku kapljicu vina s vinogorja Komarna, Saints Hills, Rizman, Volarević, Terra Madre, objavljuje Metković NEWS.
Neretvanska jegulja najbolja je upravo u ovom dijelu godine, a promovirajući je na ovaj način jegulju se želi isprofilirati kao brend te Neretvu kao gastronomsko i kulturno središte koje bi u budućnosti moglo privući više turista zainteresiranih za ruralni turizam.
Tako Metkoviću najbliži, po jegulji nadaleko poznati restoran u Vidu, Đuđa i Mate svojim posjetiteljima nudi 10 posto popusta na sva jela od jegulje te dva menija od 100 kuna i 240 kuna. Ovisno o odabiru, meniji uključuju domaći apertiv uz suhe smokve, neretvanski brudet od jegulje i žaba sa palentom, pečenu jegulju na ražnju, domaći kruh ispod peke, čašu vina, domaći aperitiv sa suhim smokvama te kolač kuće.
Uz Restoran Đuđa i Mate, u Danima jegulje u dolini Neretve sudjeluju i Konoba Lanterna, Konoba Narona, Restoran Vrilo, Hotel Merlot, Konoba Pod maslinom i Teta Olga.