Neretvanski brudet je delicija kojoj su sinoć u čast 16. put zaredom Udruga Pivčeva kala i Grad Opuzen sa svojom Turističkom zajednicom organizirali na opuzenskoj Pjaci gastro-manifestaciju Neretvanska brudetijada.
U Neretvi se brudet ne da razlikuje od mjesta do mjesta, već od kuće do kuće… svi imaju neki svoj poseban način spremanja. To se vidjelo i ovoga puta. U pripremanju brudeta sudjelovalo je 14 ekipa iz cijele Neretve: Mladi Vid, Četiri tenora, Udruga Hrvatskih katoličkih zajednica, Fošar, Badžula, UL Jerkovac, Kosa Vidonje, Modro oko, Udruga Stari most, 3K (Tri kuma), Vatrene, Čapljina, Vinarija Veraja i Udruga za očuvanje neretvanske baštine.
Prema mišljenju žirija titula za najbolji, najukusniji brudet pripala je ekipi Badžula, javlja nam portal Like Metković.
Druga nagrada je pripala UL Jerkovac, a treća ekipi Četiri tenora. Nagradu za najljepše uređen stol dobila je Vinarija Veraja.
Udruga Pivčeva kala je posebnu nagradu udijelila svom dugogodišnjem prijatelju i predsjedniku žirija književniku Veljku Barbieriju. Uz njega u žiriju su još bili Niko Kapović, Pavo Jerković, Ivan Tomašević, Smiljan Mustapić, Ivo Mihaljević, Branko Prović i Žaklina Marević.
Kao i svih ovih godina, kroz program nas je vodila Nevena Mataga.
A da o ukusima ne treba raspravljati, dokazali su posjetitelji ovogodišnje Brudetijade: sve što je skuhano, pojedeno je… toga nije bila pošteđena ni velika teća Pivčeve kale.